Vissza

Tökéletes csokimáz

Fogás Desszert
Konyha Magyar

Hozzávalók

Hozzávalók a csokoládéval készült csokimázhoz:

  • 120 gr étcsokoládé
  • 1 ek vaj

Hozzávalók a kakaóval készült csokimázhoz:

  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 dkg margarin
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

A csokoládés csokimáz elkészítése:

  • A csokoládét vízgőz felett kis vajjal megolvasztjuk, majd a sütemény tetejét egyenletesen bekenjük spatulával.

A kakaós csokimáz elkészítése:

  • A kakaóport a cukrot, a vizet, a margarint és az olajat állandóan kevergetve összemelegítjük. A diós zserbó tetejére kanalazzuk és spatula segítségéve egyenletesen elkenjük.

Jegyzetek

csokimáz - zserbo.info.hu
kakaópor - zserbo.info.hu