Vissza

Gluténmentes zserbó

Fogás Desszert
Konyha Magyar
Sütés 35 perc
Kalória 1729kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalók

  • 35 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 db tojás
  • 50 g cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 dkg friss élesztő
  • 0.5 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet

Töltelék hozzávalók

  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg dió darált
  • 8 ek sárgabaracklekvár
  • 1 citromból nyert citromhéj reszelt

Bevonat hozzávalók

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek tej
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

  • Az élesztőt a tejben és egy kis cukorban felfuttatjuk.
  • A lisztet a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a langyos margarint, tojást, szódabikarbónát és jól eldolgozzuk. (Én kenyérsütőben szoktam megcsinálni.) Ha egyenletes a tészta, 3 felé osztjuk, és 3 lapot nyújtunk belőle.
  • A darált diót, cukrot és citromhéjat összekeverjük.
  • A sütőformát kivajazzuk, belehelyezünk egy tésztalapot, bőven megkenjük lekvárral, és rászórjuk a diós töltelék felét. Ráteszünk még egy lapot, megkenjük lekvárral, és rászórjuk a maradék cukros diót. Befedjük a 3. tésztalappal, megszúrkáljuk villával, és megsütjük. Ha kihűlt, de minimum langyos, ráöntjük a csokimázat.
  • Csokimáz: a vajat, cukrot, tejet összefőzzük úgy, hogy minden elolvadjon. Ekkor levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport.