Az élesztőt a tejben és egy kis cukorban felfuttatjuk.
A lisztet a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a langyos margarint, tojást, szódabikarbónát és jól eldolgozzuk. (Én kenyérsütőben szoktam megcsinálni.) Ha egyenletes a tészta, 3 felé osztjuk, és 3 lapot nyújtunk belőle.
A darált diót, cukrot és citromhéjat összekeverjük.
A sütőformát kivajazzuk, belehelyezünk egy tésztalapot, bőven megkenjük lekvárral, és rászórjuk a diós töltelék felét. Ráteszünk még egy lapot, megkenjük lekvárral, és rászórjuk a maradék cukros diót. Befedjük a 3. tésztalappal, megszúrkáljuk villával, és megsütjük. Ha kihűlt, de minimum langyos, ráöntjük a csokimázat.
Csokimáz: a vajat, cukrot, tejet összefőzzük úgy, hogy minden elolvadjon. Ekkor levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport.