Vissza

Bögrés zserbó

Sütés 40 perc

Eszközök

  • tepsi 25 x 20 x 6 cm

Hozzávalók

  • 2.5 dl tej (1 bögre)
  • 1 db tojás
  • 320 g sárgabaracklekvár (1 bögre)
  • 135 g dió (1 bögre + 1 marék a tetejére)
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g étcsokoládé (1 bögre)
  • 0.5 bögre cukor
  • 2.5 dl habtejszín (1 bögre)

Elkészítés

  • Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
  • Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
  • Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
  • Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
  • A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.