A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel (még jobb, ha késes betétű robotgépben pár pillanat alatt morzsásra pörgetjük), majd gyorsan összegyúrjuk a cukorral, tojással és a vízzel.
Kivajazott piteformába nyomkodjuk, majd min. 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, tányérra csúsztatva kihűtjük, majd ledaráljuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, kakaóval. Hozzáadjuk a tejszínt, a diót,végül a sütőporral elkevert lisztet és a rumot/rumaromát is. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a diós masszába forgatjuk.
A kihűtött tésztát villával megszurkáljuk, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 12 percig elősütjük.
Sütőből kivéve jó alaposan megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk az illatos diókrémet, és további 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Hagyjuk langyosra hűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.
Jegyzetek
Természetesen ízlés szerint tehetünk a tetejére csokimázat is, ehhez javasolom a zserbó kiflinél is használatos receptet.