A száraz hozzávalókat egy aprítóba teszem és össze aprítom őket
Ezt követően hozzáteszem a lekvárt és a rumot, majd újra átpörgetem
Egy kenhető, ragacsosabb tészta állag a cél. Ha porhanyós a tészta, akkor lekvárt teszek hozzá, ha túl ragadós, akkor pedig egy kevés diót és/vagy kekszet.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem, majd egységes elegyengetem.
Ha kisebb tortaformát használsz, akkor a végeredmény egy vastagabb torta lesz, míg egy nagyobbal sokkal laposabb.
A cukormentes zserbó torta masszáját elegyengetjük egy tortaformában
A csokikat vízgőz felett az egy evőkanál vajjal felolvasztom
Amíg a csokimassza még meleg és folyós, a tortára öntöm és egységesen beterítem vele a tésztát
A szobahőmérsékletre hűlt tortát hűtőbe teszem és miután a csoki megdermedt rajta, felszeletelem és máris fogyasztható 🙂