Vissza

Elronthatatlan zserbó

Fogás Desszert
Konyha Magyar

Hozzávalók

Tészta hozzávalók

  • 240 g dió
  • 45 g eritrit/xilit
  • 3 tk rumaroma
  • 12 db cukormentes keksz
  • 135 g cukormentes baracklekvár

Bevonat hozzávalók

  • 3/4 tábla cukormentes tejcsoki
  • 3/4 tábla cukormentes étcsoki
  • 1 ek vaj

Elkészítés

  • A száraz hozzávalókat egy aprítóba teszem és össze aprítom őket
  • Ezt követően hozzáteszem a lekvárt és a rumot, majd újra átpörgetem
  • Egy kenhető, ragacsosabb tészta állag a cél. Ha porhanyós a tészta, akkor lekvárt teszek hozzá, ha túl ragadós, akkor pedig egy kevés diót és/vagy kekszet.
  • A masszát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem, majd egységes elegyengetem.
  • Ha kisebb tortaformát használsz, akkor a végeredmény egy vastagabb torta lesz, míg egy nagyobbal sokkal laposabb.
  • A cukormentes zserbó torta masszáját elegyengetjük egy tortaformában
  • A csokikat vízgőz felett az egy evőkanál vajjal felolvasztom
  • Amíg a csokimassza még meleg és folyós, a tortára öntöm és egységesen beterítem vele a tésztát
  • A szobahőmérsékletre hűlt tortát hűtőbe teszem és miután a csoki megdermedt rajta, felszeletelem és máris fogyasztható 🙂

Jegyzetek

Ennél egyszerűbben nem is lehetne zserbót készíteni a családnak. Ha rohanásban vagy, esetleg pont karácsony napján állnál neki egy utolsó sütemény elkészítésének, próbáld ki az elronthatalan zserbót!
Cukormentes zserbó torta hozzávalóinak összedarálása
A cukormentes zserbó torta masszáját elegyengetjük egy tortaformában