A zserbót mindenki szereti, ez nem is kérdés. Persze az eredeti verzió elkészítése sokszor bonyolult és időigényes lehet. Ezért most hoztunk neked egy sütés nélküli, valóban elronthatalan zserbó receptet, amit most kivételesen cukormentes-torta változatban készítettem el.

Hozzávalók

Tészta hozzávalók

  • 240g dió
  • 45g eritrit/xilit
  • 3 tk rumaroma
  • 12db cukormentes keksz
  • 135g cukormentes baracklekvár

Bevonat hozzávalók

  • 3/4 tábla cukormentes tejcsoki
  • 3/4 tábla cukormentes étcsoki
  • 1 ek vaj
Cukormentes zserbó torta hozzávalóinak összedarálása

Az elronthatatlan zserbó elkészítése

  1. A száraz hozzávalókat egy aprítóba teszem és össze aprítom őket
  2. Ezt követően hozzáteszem a lekvárt és a rumot, majd újra átpörgetem

Egy kenhető, ragacsosabb tészta állag a cél. Ha porhanyós a tészta, akkor lekvárt teszek hozzá, ha túl ragadós, akkor pedig egy kevés diót és/vagy kekszet.

3. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem, majd egységes elegyengetem.

Ha kisebb tortaformát használsz, akkor a végeredmény egy vastagabb torta lesz, míg egy nagyobbal sokkal laposabb.

A cukormentes zserbó torta masszáját elegyengetjük egy tortaformában

4. A csokikat vízgőz felett az egy evőkanál vajjal felolvasztom
5. Amíg a csokimassza még meleg és folyós, a tortára öntöm és egységesen beterítem vele a tésztát

A szobahőmérsékletre hűlt tortát hűtőbe teszem és miután a csoki megdermedt rajta, felszeletelem és máris fogyasztható 🙂

Ennél egyszerűbben nem is lehetne zserbót készíteni a családnak. Ha rohanásban vagy, esetleg pont karácsony napján állnál neki egy utolsó sütemény elkészítésének, próbáld ki az elronthatalan zserbót!