Vissza

Puha zserbó – az elfeledett régi recept

Fogás Desszert
Konyha Magyar
Elkészítési idő 2 órák 40 perc
Sütés 40 perc

Hozzávalók

Tészta hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő nem felfuttatva, hanem belemorzsolva a tésztába
  • 2 dl tejföl
  • pici só

Töltelék hozzávalók

  • sok baracklekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja
  • mazsola

Bevonat hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

  • A tésztának valókat összegyúrjuk, simára kidolgozzuk és egy-két órára félretesszük pihenni.
  • Amikor úgy érezzük, már kipihente magát, három vékony lapot nyújtunk belőle.
  • Az elsőt behelyezzük a tepsibe, rákenjük a baracklekvár felét, megszórjuk a porcukros dió felével, erre kerül a második kinyújtott lap, ismét lekvár és dió, majd a harmadik lap.
  • Kicsit megnyomkodjuk a rétegeket, a felsőt sűrűn megszurkáljuk villával, és meleg sütőben megsütjük.
  • Ez kb. 40 percet vesz igénybe, esetleg kicsit többet, de kevesebbet biztosan nem.
  • Ha kisült és kihűlt a tészta, rákenjük a csokimázat. Ehhez a hozzávalókat felfőzzük, semmi bonyolultságot nem igényel az elkészítése.
  • Nem maradt más hátra, minthogy kis kockákra vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.