A tésztának valókat összegyúrjuk, simára kidolgozzuk és egy-két órára félretesszük pihenni.
Amikor úgy érezzük, már kipihente magát, három vékony lapot nyújtunk belőle.
Az elsőt behelyezzük a tepsibe, rákenjük a baracklekvár felét, megszórjuk a porcukros dió felével, erre kerül a második kinyújtott lap, ismét lekvár és dió, majd a harmadik lap.
Kicsit megnyomkodjuk a rétegeket, a felsőt sűrűn megszurkáljuk villával, és meleg sütőben megsütjük.
Ez kb. 40 percet vesz igénybe, esetleg kicsit többet, de kevesebbet biztosan nem.
Ha kisült és kihűlt a tészta, rákenjük a csokimázat. Ehhez a hozzávalókat felfőzzük, semmi bonyolultságot nem igényel az elkészítése.
Nem maradt más hátra, minthogy kis kockákra vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.