A tejfölt langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, míg körülbelül 10 perc alatt felfut, azaz jól megemelkedik.
A lisztet morzsold el a kis darabokra vágott vajjal, keverd hozzá a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és az élesztős tejfölt.
Gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha lejön a kezedről.
Oszd négy egyenlő részre, formázz belőlük egy-egy cipót, és letakarva, langyos helyen keleszd 40-50 percig.
Pihentetést követően tedd a cipókat lisztezett felületre, és egyesével nyújtsd ki.
Helyezz egy lapot sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg először a lekvárral, majd szórd meg a cukorral elkevert darált dióval.
Rétegezd tovább, a tetejére tészta kerüljön. Villával szurkáld meg több helyen, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 percig alatt.
Amikor világosbarna, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
A tetejére vízgőz felett olvaszd meg a csokit, majd keverd hozzá az olajat, és vond be vele a süti tetejét. Tedd a hűtőbe szeletelés előtt.