A tésztához a langyos tejbe morzsoljuk a friss élesztőt (vagy a szárítottat) beleszórunk 1 teáskanál cukrot és meleg helyen hagyjuk felfutni.
Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint.
Beleütjük a tojást és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Kézzel összegyúrjuk.
Cipót formálunk belőle és langyos helyen fél órát pihentetjük.
A diót ledaráljuk, elkeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal.
3 részre osztjuk a tésztát, három kis cipót formázunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 170ºC-ra.
Egy közepes méretű tepsi alját kikenjük margarinnal.
Az első cipót kinyújtjuk a tepsi nagyságának megfelelő méretre.
Belehelyezzük a kinyújtott tésztát a tepsibe. Megkenjük 5 evőkanál baracklekvárral.
A diós töltelék felét rászórjuk a tésztára.
A következő cipót is kinyújtjuk és ennél is hasonlóan járunk el, mint az előzőnél.
Végül az utolsó tésztával befedjük az eddig elkészített rétegeket.
Már csak meg kell szurkálni a diós zserbó tetejét villával, hogy ne púposodjon fel és már mehet is a sütőbe. 35-40 percig 170ºC-on sütjük.
Amíg kihűl elkészíthetjük a csokimázat. A kakaóport a cukrot, a vizet, a margarint és az olajat állandóan kevergetve összemelegítjük. A diós zserbó tetejére kanalazzuk és spatula segítségéve egyenletesen elkenjük.