A tésztához gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókat. Ennél a fázisnál ügyeljünk, hogy valóban gyorsan dolgozzunk, a kezünk melegétől nehogy a vaj kicsapódjon. Használhatunk késes robotgépet is, akkor könnyebb a dolgunk. Ezután folpackba csomagoljuk a tésztát és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Amíg pihen a tészta, a diót ledaráljuk és összekeverjük a sárgabarack dzsemmel. A bolti dzsemek, lekvárok általában édesek, de ha a saját készítésű is az, akkor már nem kell mellé cukor. Ha azonban kevésnek érezzük az édességét, akkor pici porcukor is mehet bele.
A tésztából ezután apró golyókat formálunk (diónál kisebbeket) és egymástól kissé távol (mert megnőnek) sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
Vastagabb fakanál nyelével, parafadugóval vagy egyéb alkalmatossággal a kis gombócok közepébe óvatosan mélyedést készítünk. Ezekbe halmozzuk a diós keveréket, amelynek kissé sűrűnek kell lennie.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 12 perc alatt szép világosra sütjük a kekszeket.
A tepsiben hagyjuk kihűlni őket, majd óvatosan leemeljük a sütőpapírról, mivel ilyenkor még elég omlósak.
A vaj és a csokoládé olvasztott keverékével vékony csíkokat csurgatunk rá.