Vissza

Túrós zserbó

Fogás Desszert
Konyha Magyar

Eszközök

  • tepsi 25 x 35 cm

Hozzávalók

Tészta hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Diótöltelék:

  • 15 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Túrótöltelék:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 db tojássárgája és felvert habja
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Szükséges még:

  • baracklekvár

Elkészítés

  • A tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót.
  • A második lapot is kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a túrótölteléket.
  • A harmadik kinyújtott lappal befedjük, és előmelegített sütőben, lassú lángon megsütjük.
  • Porcukrozva, szeletelve tálaljuk.