Túrós zserbó

Szerző: Horváth Angéla |
2022.06.20. |
Túrós zserbó

A hagyományos zserbó egy igazi ünnepi sütemény. Néha azonban nem árt, ha kicsit eltérünk ezektől a hagyományoktól, és új ízeket viszünk az ünnepi asztalra. A túrós zserbó egy olyan sütemény, amelynél a siker is garantált!

Túrós zserbó

Fogás Desszert
Konyha Magyar

Eszközök

  • tepsi 25 x 35 cm

Hozzávalók
  

Tészta hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Diótöltelék:

  • 15 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Túrótöltelék:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 db tojássárgája és felvert habja
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Szükséges még:

  • baracklekvár

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót.
  • A második lapot is kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a túrótölteléket.
  • A harmadik kinyújtott lappal befedjük, és előmelegített sütőben, lassú lángon megsütjük.
  • Porcukrozva, szeletelve tálaljuk.
webcukrászda

A receptet a Web Cukrászda oldalától kaptuk, webcukraszda.hu/turos-zserbo. Köszönjük szépen!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése