Vissza

Zserbó palacsinta

Fogás Desszert
Konyha Magyar
Adag 5 db palacsinta

Hozzávalók

Töltelék hozzávalók

  • 60 g cukor
  • 60 g víz
  • 100 g darált dió
  • őrölt fahéj
  • vanília aroma

Csokiöntet hozzávalók

  • 100 g margarin
  • 100 g kristálycukor
  • 2 púpos evőkanál (30 g) holland kakaópor
  • 2 evőkanál (40 g) tej
  • rumaroma

Elkészítés

  • Először elkészítjük a tölteléket. A vizet és a cukrot addig melegítjük, amíg fel nem oldódik a cukor. Ekkor beleöntjük a diót, majd fahéjjal és vaníliával vagy vanília aromával ízesítjük. Ha ez nincs, akkor a cukor egy része helyett vaníliás cukrot is használhatunk. Le is húzhatjuk a tűzről, amíg a dió megszívja magát vízzel.
  • A kisütött palacsinták felét megkenjük sárgabarack lekvárral, majd teszünk bele egy evőkanál diókrémet.
  • Elkészítjük a csokimázat. A hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd óvatosan felmelegítjük. Ha felolvadt a margarin, akkor nagyobb hőfokon egy kicsit hagyjuk bugyogni. Folyamatosan kevergetjük.
  • A palacsintákat a rumaromával megbolondított csokiöntettel tálaljuk.