A zserbó palacsinta íze pont mint a zserbóé, de kinézetre mégis teljesen más. Ez az édesség egy igazi újítás lehet az ünnepi asztalra. A zserbó palacsintát a Gundel palacsinta ihlette. Nagyon finom desszert, ami nem csak a zserbó imádóknak fog ízleni. 

Hozzávalók kb. 5 db palacsintához

Töltelék hozzávalók

  • 60 g cukor
  • 60 g víz
  • 100 g darált dió
  • őrölt fahéj
  • vanília aroma

Csokiöntet hozzávalók

  • 100 g margarin
  • 100 g kristálycukor
  • 2 púpos evőkanál (30 g) holland kakaópor
  • 2 evőkanál (40 g) tej
  • rumaroma

A zserbó palacsinta elkészítése

  1. Először elkészítjük a tölteléket. A vizet és a cukrot addig melegítjük, amíg fel nem oldódik a cukor. Ekkor beleöntjük a diót, majd fahéjjal és vaníliával vagy vanília aromával ízesítjük. Ha ez nincs, akkor a cukor egy része helyett vaníliás cukrot is használhatunk. Le is húzhatjuk a tűzről, amíg a dió megszívja magát vízzel.
  2. A kisütött palacsinták felét megkenjük sárgabarack lekvárral, majd teszünk bele egy evőkanál diókrémet.
  3. Elkészítjük a csokimázat. A hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd óvatosan felmelegítjük. Ha felolvadt a margarin, akkor nagyobb hőfokon egy kicsit hagyjuk bugyogni. Folyamatosan kevergetjük.
  4. A palacsintákat a rumaromával megbolondított csokiöntettel tálaljuk.

A receptet Horváth-Boros Klárától, a kalcirecept.hu háziasszonyától kaptuk. Facebook oldala: https://www.facebook.com/boros.klara/