A kekszet daráljuk le, vagy törjük apró darabokra. Ehhez jó szolgálatot tehet egy mozsár.
Adjuk hozzá sorban az összetevőket: a darált diót, a lekvárt, a xilitet vagy eritritet és a rumaromát. Végül öntsük hozzá az apróra vágott aszalt sárgabarackot is.
Kezdjük el apránként hozzáadni a tejet, és gyúrjuk addig, amíg a massza összeáll. Enyhén ragacsos lehet, pihentetés után áll össze igazán.
Tegyük 15 percre hűtőszekrénybe, és pihentessük.
Pihentetés után nedves kézzel formázzunk belőle egyforma nagyságúgolyókat.
Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, és mártsuk bele a golyókat.
Kevés darált diót vagy apróra vágott aszalt sárgabarackot tegyünk a tetejére díszítésként.
Hűtsük, amíg a csokoládébevonat megdermed.