Vissza

Cukormentes zserbógolyó

Fogás Desszert
Konyha Magyar

Hozzávalók

Tészta hozzávalók

  • 175 gramm cukormentes keksz
  • 125 gramm darált dió
  • 90 gramm eritrit vagy xilit
  • 100 gramm cukormentes lekvár
  • 1/2 dl növényi tej
  • rumaroma
  • 8-10 db aszalt sárgabarack

Bevonat hozzávalók

  • 25 dkg cukormentes étcsokoládé

Elkészítés

  • A kekszet daráljuk le, vagy törjük apró darabokra. Ehhez jó szolgálatot tehet egy mozsár.
  • Adjuk hozzá sorban az összetevőket: a darált diót, a lekvárt, a xilitet vagy eritritet és a rumaromát. Végül öntsük hozzá az apróra vágott aszalt sárgabarackot is.
  • Kezdjük el apránként hozzáadni a tejet, és gyúrjuk addig, amíg a massza összeáll. Enyhén ragacsos lehet, pihentetés után áll össze igazán.
  • Tegyük 15 percre hűtőszekrénybe, és pihentessük.
  • Pihentetés után nedves kézzel formázzunk belőle egyforma nagyságúgolyókat.
  • Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, és mártsuk bele a golyókat.
  • Kevés darált diót vagy apróra vágott aszalt sárgabarackot tegyünk a tetejére díszítésként.
  • Hűtsük, amíg a csokoládébevonat megdermed.