Diétás, gyors és könnyű elkészíteni. Ennél egyszerűbb cukormentes desszert nem létezik. Egy klasszikus íz, modern köntösben. 

Hozzávalók

Tészta hozzávalók

  • 175 gramm cukormentes keksz
  • 125 gramm darált dió
  • 90 gramm eritrit vagy xilit
  • 100 gramm cukormentes lekvár
  • 1/2 dl növényi tej
  • rumaroma
  • 8-10 db aszalt sárgabarack

Bevonat hozzávalók

  • 25 dkg cukormentes étcsokoládé

A cukormentes zserbógolyó elkészítése

  1. A kekszet daráljuk le, vagy törjük apró darabokra. Ehhez jó szolgálatot tehet egy mozsár.
  2. Adjuk hozzá sorban az összetevőket: a darált diót, a lekvárt, a xilitet vagy eritritet és a rumaromát. Végül öntsük hozzá az apróra vágott aszalt sárgabarackot is. 
  3. Kezdjük el apránként hozzáadni a tejet, és gyúrjuk addig, amíg a massza összeáll. Enyhén ragacsos lehet, pihentetés után áll össze igazán. 
  4. Tegyük 15 percre hűtőszekrénybe, és pihentessük. 
  5. Pihentetés után nedves kézzel formázzunk belőle egyforma nagyságúgolyókat.
  6. Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, és mártsuk bele a golyókat.
  7. Kevés darált diót vagy apróra vágott aszalt sárgabarackot tegyünk a tetejére díszítésként.
  8. Hűtsük, amíg a csokoládébevonat megdermed.

Kóstolj bele a menyországba! Ez azolajos magvak és aszalt gyümölcsök webáruházának jelmondata, ahol a recepet eredetileg megjelent.

heavenuts.hu