Az omlós élesztős tésztához futtassuk fel az élesztőt egy kevés langyos tejben.
Tegyük a dagasztógépbe lisztet, porcukrot, üssük bele a tojást, majd tegyük hozzá a vajat darabokban.
Indítsuk el a dagasztógépet, és hagyjuk addig dolgozni, amíg homogén tésztát kapunk. Szükség esetén adagoljuk hozzá a maradék tejet.
A tésztát kézzel gyúrjuk át, majd letakarva kelesszük.
Amíg a tészta kel, a diót durvára aprítjuk.
A tésztát három részre osztva nyújtsuk ki.
A tepsibe – nem szükséges előkészíteni – simítsuk bele az első lapot, majd kenjük meg vékonyan baracklekvárral, és szórjuk meg cukrozott dióval.
Kinyújtjuk a következő lapot és ráhelyezzük. Ismét lekvár és dió következik. Tegyük rá a harmadik lapot, majd a sütő tetején kelesztjük.
170 fokon sütjük.
Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.
Dermesztés után hosszúkás szeletekre vágjuk.