Cukrász zserbó recept

Szerző: Csernai Kata |
2021.11.26. |
Cukrász zserbó

Ha a jól megszokott ízeket keresed, akkor ez a recept garantáltan visszarepít gyerekkorod idejébe. Ha pedig valami extrára vágysz, próbáld ki mákkal és áfonyalekvárral!

Cukrász zserbó recept

Fogás Desszert
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

Tészta hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csipet

Töltelék hozzávalók

  • 12 dkg dió
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg baracklekvár

Bevonat hozzávalók

  • Étcsokoládé

Elkészítés
 

  • Az omlós élesztős tésztához futtassuk fel az élesztőt egy kevés langyos tejben.
  • Tegyük a dagasztógépbe lisztet, porcukrot, üssük bele a tojást, majd tegyük hozzá a vajat darabokban.
  • Indítsuk el a dagasztógépet, és hagyjuk addig dolgozni, amíg homogén tésztát kapunk. Szükség esetén adagoljuk hozzá a maradék tejet.
  • A tésztát kézzel gyúrjuk át, majd letakarva kelesszük.
  • Amíg a tészta kel, a diót durvára aprítjuk.
  • A tésztát három részre osztva nyújtsuk ki.
  • A tepsibe – nem szükséges előkészíteni – simítsuk bele az első lapot, majd kenjük meg vékonyan baracklekvárral, és szórjuk meg cukrozott dióval.
  • Kinyújtjuk a következő lapot és ráhelyezzük. Ismét lekvár és dió következik. Tegyük rá a harmadik lapot, majd a sütő tetején kelesztjük.
  • 170 fokon sütjük.
  • Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.
  • Dermesztés után hosszúkás szeletekre vágjuk.

Jegyzetek

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése