Az élesztőt a tejszínes vízzel elhabarjuk.
Az első 7 hozzávalót egy tálban összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd a közepére csinálunk egy kis mélyedést, beledobjuk a tojássárgákat, hozzácsurgatjuk az élesztős keveréket, és pár perc alatt összegyúrjuk.
Két egyforma részre vágjuk a tésztagombócot, és pihentetjük 15 percet, addig előkészítjük a nyújtódeszkát, sodrófát és összeállítjuk a tölteléket.
A tölteléknél nincs más dolgod, mint összekeverni a hozzávalókat.
Egy adag tésztát A/4-es méretűre nyújtunk, egyenletesen megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélein 1-1 cm-nyit szabadon hagyunk.
A tészta rövidebbik oldalánál kb. 1-2 cm-re (tényleg nem kell több) ráhajtjuk a tésztát a töltelékre, és elkezdjük feltekerni, kicsit a végeit lesimítjuk, és behelyezzük egy sütőpapíros tepsibe úgy, hogy melléférjen még a másik ugyanígy elkészített bejglink. Legyen köztük 4-5 cm hely, mert a pihentetés közben növekedni fognak.
Nagyjából 45-50 percet pihentetjük letakarva.
Sütés előtt szurkáljuk meg villával, vagy hurkapálcával, hogy sütés közben ne repedjen meg. A frissen feltekert bejgliket úgy tegyük a tepsibe, hogy a tészta széle alulra kerüljön, így nem nyílik ki.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Már az előmelegítés során tegyünk egy tálka vizet a sütőbe, hogy gőz képződjön.
Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, a csokoládét összeolvasztjuk a vajjal, rácsorgatjuk fele-fele arányban a 2 bejglire, egy lapos kenőkés vagy hablapát segítségével elegyengetjük rajtuk a csokit.
Ha megdermedt, szeletelhetjük és tálalhatjuk.