Cukormentes zserbó

Szerző: Horváth Angéla |
2022.07.13. |
cukormentes zserbó - zserbo.info.hu

A zserbó mindenhogy jó, de cukormentesen a legjobb. Legalábbis bűntudatod kevésbé lesz tőle, ha felfalsz belőle jó néhány szeletet. Ez a fantasztikus cukormentes zserbó mindenki kedvence lehet. Ha odafigyelsz az alakodra, vagy csak nem fogyasztasz cukros ételeket, akkor ez a recept nálad is tuti befutó lesz!

Cukormentes zserbó

Sütés 40 perc
Fogás Desszert
Konyha Magyar

Eszközök

  • tepsi 30 x 30 cm

Hozzávalók
  

Tészta hozzávalók

  • 1/2 kg zabpehelyliszt világos rozsliszt, nagyi sütemény lisztkeverék vagy sima liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1/2 ek folyékony édesítő
  • 1 db egész tojás
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet

Töltelék hozzávalók

  • 1/4 kg darált dió
  • 10 dkg eritrit-sztevia por keveréke
  • vanília por
  • 500 g baracklekvár
  • kevés rum vagy aroma kevés vízzel hígítva

Csokimáz hozzávalók

  • 5 dkg csokoládét
  • 1 diónyi vaj
  • kb fél dl víz

Elkészítés
 

  • A töltelék hozzávalóit alaposan össuekeverjük, majd félretesszük.
  • A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés fruktózzal vagy sima cukorral.
  • A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgákat, az egész tojást, az édesítőt (vagy cukrot) és jól összedolgozzuk.
  • A tésztát négy részre osztjuk és a tésztákat egyenként 30*30 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  • Egy 30*30 cm-es tepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az első lapot beletesszük, ezt meglocsoljuk kevés rumaromával (vagy vízzel hígított rummal), megkenjük a lekvár 1/3-ával, rászórjuk a diókeverék 1/3-át, majd ezt még 2x megismételjük, végül az utolsó lappal befedjük.Langyos helyen 1 órát pihentetjük,majd 190 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
  • Langyosra hűtjük, majd a csokit a vízzel és a vajjal összemelegítjük, majd bevonjuk vele a süti tetejét egyenletesen.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése