A zserbó mindenhogy jó, de cukormentesen a legjobb. Legalábbis bűntudatod kevésbé lesz tőle, ha felfalsz belőle jó néhány szeletet. Ez a fantasztikus cukormentes zserbó mindenki kedvence lehet. Ha odafigyelsz az alakodra, vagy csak nem fogyasztasz cukros ételeket, akkor ez a recept nálad is tuti befutó lesz!
Cukormentes zserbó
Eszközök
- tepsi 30 x 30 cm
Hozzávalók
Tészta hozzávalók
- 1/2 kg zabpehelyliszt világos rozsliszt, nagyi sütemény lisztkeverék vagy sima liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1/2 ek folyékony édesítő
- 1 db egész tojás
- 2 db tojás sárgája
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 csipet só
Töltelék hozzávalók
- 1/4 kg darált dió
- 10 dkg eritrit-sztevia por keveréke
- vanília por
- 500 g baracklekvár
- kevés rum vagy aroma kevés vízzel hígítva
Csokimáz hozzávalók
- 5 dkg csokoládét
- 1 diónyi vaj
- kb fél dl víz
Elkészítés
- A töltelék hozzávalóit alaposan össuekeverjük, majd félretesszük.
- A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés fruktózzal vagy sima cukorral.
- A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgákat, az egész tojást, az édesítőt (vagy cukrot) és jól összedolgozzuk.
- A tésztát négy részre osztjuk és a tésztákat egyenként 30*30 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- Egy 30*30 cm-es tepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az első lapot beletesszük, ezt meglocsoljuk kevés rumaromával (vagy vízzel hígított rummal), megkenjük a lekvár 1/3-ával, rászórjuk a diókeverék 1/3-át, majd ezt még 2x megismételjük, végül az utolsó lappal befedjük.Langyos helyen 1 órát pihentetjük,majd 190 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
- Langyosra hűtjük, majd a csokit a vízzel és a vajjal összemelegítjük, majd bevonjuk vele a süti tetejét egyenletesen.
0 hozzászólás