Néha megesik, hogy nagyon megkívánjuk a zserbót, azonban nincs kedvünk elkezdeni a sütést, mert túl hosszadalmas. Ilyenkor egyszerűbb, ha elkészítjük ezt a gyors és isteni bögrés zserbó változatot. Az íze pont olyan, mint az igazi zserbóé!
Bögrés zserbó
Eszközök
- tepsi 25 x 20 x 6 cm
Hozzávalók
- 2.5 dl tej (1 bögre)
- 1 db tojás
- 320 g sárgabaracklekvár (1 bögre)
- 135 g dió (1 bögre + 1 marék a tetejére)
- 1 bögre finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 200 g étcsokoládé (1 bögre)
- 0.5 bögre cukor
- 2.5 dl habtejszín (1 bögre)
Elkészítés
- Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
- Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
- Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
- Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
- A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.
0 hozzászólás