Bögrés zserbó

Szerző: Horváth Angéla |
2022.07.26. |
bögrés zserbó - zserbo.info.hu

Néha megesik, hogy nagyon megkívánjuk a zserbót, azonban nincs kedvünk elkezdeni a sütést, mert túl hosszadalmas. Ilyenkor egyszerűbb, ha elkészítjük ezt a gyors és isteni bögrés zserbó változatot. Az íze pont olyan, mint az igazi zserbóé!

Bögrés zserbó

Sütés 40 perc

Eszközök

  • tepsi 25 x 20 x 6 cm

Hozzávalók
  

  • 2.5 dl tej (1 bögre)
  • 1 db tojás
  • 320 g sárgabaracklekvár (1 bögre)
  • 135 g dió (1 bögre + 1 marék a tetejére)
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g étcsokoládé (1 bögre)
  • 0.5 bögre cukor
  • 2.5 dl habtejszín (1 bögre)

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
  • Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
  • Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
  • Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
  • A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése