Gluténmentes zserbó

Szerző: Horváth Angéla |
2022.09.09. |
Gluténmentes zserbó - zserbo.info.hu

A gluténmentes zserbónak hála a gluténérzékenyek is élvezhetik a valódi zserbó ízt. Épp olyan, mint a hagyományos hozzávalókból készült zserbó szelet. 

Gluténmentes zserbó

Sütés 35 perc
Fogás Desszert
Konyha Magyar
Kalória 1729 kcal

Hozzávalók
  

Tészta hozzávalók

  • 35 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 db tojás
  • 50 g cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 dkg friss élesztő
  • 0.5 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet

Töltelék hozzávalók

  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg dió darált
  • 8 ek sárgabaracklekvár
  • 1 citromból nyert citromhéj reszelt

Bevonat hozzávalók

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek tej
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés
 

  • Az élesztőt a tejben és egy kis cukorban felfuttatjuk.
  • A lisztet a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a langyos margarint, tojást, szódabikarbónát és jól eldolgozzuk. (Én kenyérsütőben szoktam megcsinálni.) Ha egyenletes a tészta, 3 felé osztjuk, és 3 lapot nyújtunk belőle.
  • A darált diót, cukrot és citromhéjat összekeverjük.
  • A sütőformát kivajazzuk, belehelyezünk egy tésztalapot, bőven megkenjük lekvárral, és rászórjuk a diós töltelék felét. Ráteszünk még egy lapot, megkenjük lekvárral, és rászórjuk a maradék cukros diót. Befedjük a 3. tésztalappal, megszúrkáljuk villával, és megsütjük. Ha kihűlt, de minimum langyos, ráöntjük a csokimázat.
  • Csokimáz: a vajat, cukrot, tejet összefőzzük úgy, hogy minden elolvadjon. Ekkor levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése