Tökéletes csokimáz

Szerző: Horváth Angéla |
2022.11.02. |
csokimáz - zserbo.info.hu

A csokimázat sokféleképpen elkészíthetjük, a legnépszerűbb módszer, amikor csokoládét olvasztunk fel, de tökéletes csokiöntetet a zserbó tetejére kakaóport felhasználva is készíthetünk.

Tökéletes csokimáz

Fogás Desszert
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

Hozzávalók a csokoládéval készült csokimázhoz:

  • 120 gr étcsokoládé
  • 1 ek vaj

Hozzávalók a kakaóval készült csokimázhoz:

  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 dkg margarin
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés
 

A csokoládés csokimáz elkészítése:

  • A csokoládét vízgőz felett kis vajjal megolvasztjuk, majd a sütemény tetejét egyenletesen bekenjük spatulával.

A kakaós csokimáz elkészítése:

  • A kakaóport a cukrot, a vizet, a margarint és az olajat állandóan kevergetve összemelegítjük. A diós zserbó tetejére kanalazzuk és spatula segítségéve egyenletesen elkenjük.

Jegyzetek

csokimáz - zserbo.info.hu
kakaópor - zserbo.info.hu

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése