A csokimázat sokféleképpen elkészíthetjük, a legnépszerűbb módszer, amikor csokoládét olvasztunk fel, de tökéletes csokiöntetet a zserbó tetejére kakaóport felhasználva is készíthetünk.
Tökéletes csokimáz
Hozzávalók
Hozzávalók a csokoládéval készült csokimázhoz:
- 120 gr étcsokoládé
- 1 ek vaj
Hozzávalók a kakaóval készült csokimázhoz:
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál víz
- 3 dkg margarin
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés
A csokoládés csokimáz elkészítése:
- A csokoládét vízgőz felett kis vajjal megolvasztjuk, majd a sütemény tetejét egyenletesen bekenjük spatulával.
A kakaós csokimáz elkészítése:
- A kakaóport a cukrot, a vizet, a margarint és az olajat állandóan kevergetve összemelegítjük. A diós zserbó tetejére kanalazzuk és spatula segítségéve egyenletesen elkenjük.
0 hozzászólás