A zserbó muffin a klasszikus ízt idézi, de az elkészítése lényegesen gyorsabb és könnyebb. Recept elfoglalt háziasszonyoknak vagy kezdő konyhatündéreknek.
Zserbó muffin – 12 db
Hozzávalók
Tészta hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 2 db egész tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1 dl tej
- 12 dkg dió
- 3 evőkanál + 12 teáskanál baracklekvár
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
Bevonat hozzávalók
- 7 dkg vaj
- 10 dkg kakaó
- 7,5 dkg cukor
Elkészítés
Zserbó muffin elkészítése
- A margarint, a tejet és a tojást vedd ki a hűtőből és hagyd szobahőmérsékletűre melegedni! Ha sietsz, a tejet és a margarint a mikróban is meglangyosíthatod.
- Daráld le a diót! Ha nincs hagyományos diódarálód, aprítóval vagy akár kávédarálóval is ledarálhatod.
- Egy nagy tálban robotgéppel keverd össze a puha margarint a cukorral és vaníliás cukorral!
- Add hozzá egyenként a tojásokat! Minden tojás után keverd el alaposan!
- Egy kisebb tálban alaposan keverd össze a lisztet a sütőporral!
- A sütőporos lisztbe keverd bele a darált diót is!
- A száraz keveréket öntsd bele a nagyobb tálba, és keverd össze a nedves hozzávalókkal!
- Tedd bele a 6 evőkanál baracklekvárt és keverd össze!
- Folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a tejet!
Zserbó muffin sütése
- Vedd elő a 12 db-os muffin sütőformát!
- Az egyes mélyedéseket kend ki vajjal, vagy tegyél minden mélyedésbe egy-egy muffin papírt!
- Minden mélyedést tölts meg félig tésztával!
- A tésztára tegyél egy teáskanál baracklekvárt!
- A lekvár tetejére tegyél még egy kanál tésztát úgy, hogy összesen a mélyedés 3/4-ig érjen!
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig!
Csoki bevonat elkészítése zserbó muffinhoz
- A kakaóport és a cukrot keverd össze!
- A cukros kakaót óvatosan keverd bele a puha vajba!
- Vízgőz fölött keverd addig, amíg a cukor és a kakaó teljesen el nem olvad!
- A csoki bevonatot csorgasd a muffinok tetejére!
0 hozzászólás