Ha a jól megszokott ízeket keresed, akkor ez a recept garantáltan visszarepít gyerekkorod idejébe. Ha pedig valami extrára vágysz, próbáld ki mákkal és áfonyalekvárral!
Cukrász zserbó recept
Hozzávalók
Tészta hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 csipet só
Töltelék hozzávalók
- 12 dkg dió
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg baracklekvár
Bevonat hozzávalók
- Étcsokoládé
Elkészítés
- Az omlós élesztős tésztához futtassuk fel az élesztőt egy kevés langyos tejben.
- Tegyük a dagasztógépbe lisztet, porcukrot, üssük bele a tojást, majd tegyük hozzá a vajat darabokban.
- Indítsuk el a dagasztógépet, és hagyjuk addig dolgozni, amíg homogén tésztát kapunk. Szükség esetén adagoljuk hozzá a maradék tejet.
- A tésztát kézzel gyúrjuk át, majd letakarva kelesszük.
- Amíg a tészta kel, a diót durvára aprítjuk.
- A tésztát három részre osztva nyújtsuk ki.
- A tepsibe – nem szükséges előkészíteni – simítsuk bele az első lapot, majd kenjük meg vékonyan baracklekvárral, és szórjuk meg cukrozott dióval.
- Kinyújtjuk a következő lapot és ráhelyezzük. Ismét lekvár és dió következik. Tegyük rá a harmadik lapot, majd a sütő tetején kelesztjük.
- 170 fokon sütjük.
- Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.
- Dermesztés után hosszúkás szeletekre vágjuk.
0 hozzászólás