A hagyományos zserbó egy igazi ünnepi sütemény. Néha azonban nem árt, ha kicsit eltérünk ezektől a hagyományoktól, és új ízeket viszünk az ünnepi asztalra. A túrós zserbó egy olyan sütemény, amelynél a siker is garantált!
Túrós zserbó
Eszközök
- tepsi 25 x 35 cm
Hozzávalók
Tészta hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg zsír
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Diótöltelék:
- 15 dkg dió
- 10 dkg cukor
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Túrótöltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál búzadara
- 3 db tojássárgája és felvert habja
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Szükséges még:
- baracklekvár
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót.
- A második lapot is kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a túrótölteléket.
- A harmadik kinyújtott lappal befedjük, és előmelegített sütőben, lassú lángon megsütjük.
- Porcukrozva, szeletelve tálaljuk.
A receptet a Web Cukrászda oldalától kaptuk, webcukraszda.hu/turos-zserbo. Köszönjük szépen!
0 hozzászólás