Diétás, gyors és könnyű elkészíteni. Ennél egyszerűbb cukormentes desszert nem létezik. Egy klasszikus íz, modern köntösben.
Cukormentes zserbógolyó
Hozzávalók
Tészta hozzávalók
- 175 gramm cukormentes keksz
- 125 gramm darált dió
- 90 gramm eritrit vagy xilit
- 100 gramm cukormentes lekvár
- 1/2 dl növényi tej
- rumaroma
- 8-10 db aszalt sárgabarack
Bevonat hozzávalók
- 25 dkg cukormentes étcsokoládé
Elkészítés
- A kekszet daráljuk le, vagy törjük apró darabokra. Ehhez jó szolgálatot tehet egy mozsár.
- Adjuk hozzá sorban az összetevőket: a darált diót, a lekvárt, a xilitet vagy eritritet és a rumaromát. Végül öntsük hozzá az apróra vágott aszalt sárgabarackot is.
- Kezdjük el apránként hozzáadni a tejet, és gyúrjuk addig, amíg a massza összeáll. Enyhén ragacsos lehet, pihentetés után áll össze igazán.
- Tegyük 15 percre hűtőszekrénybe, és pihentessük.
- Pihentetés után nedves kézzel formázzunk belőle egyforma nagyságúgolyókat.
- Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, és mártsuk bele a golyókat.
- Kevés darált diót vagy apróra vágott aszalt sárgabarackot tegyünk a tetejére díszítésként.
- Hűtsük, amíg a csokoládébevonat megdermed.
Kóstolj bele a menyországba! Ez azolajos magvak és aszalt gyümölcsök webáruházának jelmondata, ahol a recepet eredetileg megjelent.
heavenuts.hu
0 hozzászólás