Sütési idő - óra

A zserbó sütési ideje

Szerző: Csernai Kata |
2019.10.25. |

Zserbó sütési idő

A zserbó szelet elkészítésének egyik legfontosabb alappillére a megfelelő sütési idő. A tészta állaga akkor ideális, ha enyhén ropogósra, szép arany barnára sül, de emellett nem veszít a lágyságából, nem szárad ki. Ahhoz, hogy ezt elérjük megfelelő hőfokon előmelegített sütőben 30-40 percig kell a sütőben hagyni. Ez a sütési idő természetesen függ az elkészített adag nagyságától is. A zserbó sütési ideje tehát kb. 30 perc, ha fél kiló lisztből és ezzel arányos további összetevőkből álló mennyiséget készítünk.Zserbó elkészítési idő

A zserbó sütemény elkészítésére azonban a sütési időnél valójában jóval több időt kell rá szánnunk. A munkát a tészta bekeverésével érdemes kezdeni, hisz ennek legalább egy órára lesz majd még szüksége, hogy rendesen megkeljen. Mialatt a tészta pihen elkészíthetjük a sütemény töltelékét a lekvárból, dióból és egyéb tetszőleges összetevőkből. Majd keverjük ki a csokoládé bevonatot képező kakaómasszát is. Ezután következhet a tésztalapok kinyújtása és a töltelék rétegezése. Végül rákerül a süteményre a csokoládé bevonat is, majd a fent említett idő alatt szépen megsütjük.

Instant vagy hagyományos sütemény?

A mai felgyorsult világban egyre inkább a gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemények és ételek veszik át az uralmat a konyha birodalmában, kiszorítva az évtizedek alatt kidolgozott, hagyományos recepteket. A zserbószelet sütése kétségtelenül idő- és munkaigényes feladat, viszont bőven kárpótol ezért az áldozatért az eredmény: az sütemény pompás illata, ami körbelengi az egész házai és az első harapás az elkészült remekműbe. 

 

Mi a zserbó sütési ideje?

A zserbó sütés egyik alappillére a megfelelő sütési idő. A tökéletes állagú zserbó előmelegített sütőben sütve kb. 30-40 perc alatt érhető el. Ez az idő természetesen változhat az elkészített adag mennyiségének függvényében. A zserbó sütési ideje kb. akkor 30 perc, ha fél kiló lisztből készítjük.

Mennyi idő alatt készül el a zserbó?

A zserbó elkészítésének ideje nem csak a sütési időt foglalja magába. A zserbó sütést érdemes a tészta elkészítésével kezdeni, hiszen annak még szüksége lesz 1 óra pihentetésre. Ameddig a tészta kel, addig elkészíthetjük a tölteléket és a csokimázat. Ha ezekkel megvagyunk és letelt az 1 óra, akkor pedig következik a sütemény összeállítása, majd a sütése. A zserbó elkészítési ideje ez alapján tehát kb. 1,5-2 óra.

Megéri időt szánni a zserbó sütésére?

Még jó, hogy megéri! Manapság egyre inkább a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételeket preferáljuk, hiszen ezek sütése-főzése nem vesz igénybe sok munkát és időt. Tény, hogy a zserbó elkészítése idő- és munkaigényes, azonban amit végeredményként kapunk bőven kárpótolja a sok fáradozást.