Zserbó sütési idő

A zserbó szelet elkészítésének egyik legfontosabb alappillére a megfelelő sütési idő. A tészta állaga akkor ideális, ha enyhén ropogósra, szép arany barnára sül, de emellett nem veszít a lágyságából, nem szárad ki. Ahhoz, hogy ezt elérjük megfelelő hőfokon előmelegített sütőben 30-40 percig kell a sütőben hagyni. Ez a sütési idő természetesen függ az elkészített adag nagyságától is. A zserbó sütési ideje tehát kb. 30 perc, ha fél kiló lisztből és ezzel arányos további összetevőkből álló mennyiséget készítünk.Zserbó elkészítési idő

A zserbó sütemény elkészítésére azonban a sütési időnél valójában jóval több időt kell rá szánnunk. A munkát a tészta bekeverésével érdemes kezdeni, hisz ennek legalább egy órára lesz majd még szüksége, hogy rendesen megkeljen. Mialatt a tészta pihen elkészíthetjük a sütemény töltelékét a lekvárból, dióból és egyéb tetszőleges összetevőkből. Majd keverjük ki a csokoládé bevonatot képező kakaómasszát is. Ezután következhet a tésztalapok kinyújtása és a töltelék rétegezése. Végül rákerül a süteményre a csokoládé bevonat is, majd a fent említett idő alatt szépen megsütjük.

Instant vagy hagyományos sütemény?

A mai felgyorsult világban egyre inkább a gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemények és ételek veszik át az uralmat a konyha birodalmában, kiszorítva az évtizedek alatt kidolgozott, hagyományos recepteket. A zserbószelet sütése kétségtelenül idő- és munkaigényes feladat, viszont bőven kárpótol ezért az áldozatért az eredmény: az sütemény pompás illata, ami körbelengi az egész házai és az első harapás az elkészült remekműbe.