Szerző: Horváth Angéla | ápr 26, 2022 | Tippek a jó zserbóhoz
Elkészült az isteni zserbó az ünnepekre, vagy csak egy átlagos hétvégére? Tökéletes recept alapján, tökéletes sütési hőfokkal készült, és még a szeletelés is tökéletes lett. De mi lesz, ha nem fogy el rögtön? Azt tudod, hogy a linzer vagy a mézeskalács sokáig eláll,...
Szerző: Csernai Kata | okt 25, 2019 | Tippek a jó zserbóhoz
Ha vendégeket vársz otthon ebédre, és szeretnéd őket még valami ínycsiklandó desszerttel is kedvükben járni, akkor a zserbóval biztos sikered lesz! Ennek a hagyományos magyar édességnek immár több mint száz évre visszanyúló története van, és kezdettől fogva a...
Szerző: Csernai Kata | okt 25, 2019 | Tippek a jó zserbóhoz
Zserbó sütési idő A zserbó szelet elkészítésének egyik legfontosabb alappillére a megfelelő sütési idő. A tészta állaga akkor ideális, ha enyhén ropogósra, szép arany barnára sül, de emellett nem veszít a lágyságából, nem szárad ki. Ahhoz, hogy ezt elérjük megfelelő...
Szerző: Csernai Kata | okt 23, 2019 | Tippek a jó zserbóhoz
A mára Magyarországon már hagyományossá vált zserbó sütemény történetének jelentős hazai vonatozásai vannak. Sokan készítenek zserbó szeletet, ha vendégségbe, ünnepségre vagy különféle összejövetelekre készülnek. Ilyenkor a mesés íz mellett arra is törekszikaz ember,...